Welkom op de speciale website over HYDROPONIC VOER van SOL-4-u Europe BV

Een andere manier van omgaan met voer, het verbeteren van de diergezondheid, verlaging van de voerkosten en een kwaliteitsverhoging van het eindproduct, vormen de basis van HYDROPONIC VOER. Met als uiteindelijk resultaat een gezonder product voor de mens!


Misschien is HYDROPONIC VOER wel niet de juiste benaming. In sommige landen gebruikt men de term: GROENER GRAS!  Dit maakt het wellicht iets duidelijker. Alleen hebben we hier te maken met een "levend" product met een veel hogere gezondheidswaarde. 


Achtergrondinformatie met betrekking tot het HYDROPONISCH principe vindt u op zowel  Principe als ook  Technische info.

Nieuwe producten welke gebruikt kunnen worden om het eindproduct nog te verbeteren of onontbeerlijk zijn gedurende productie vindt u op  Additiven/Hulpmiddelen en de bijbehorende sub-paginas. 


Daarnaast zijn wij druk doende om het tabblad: Technische Info uit te breiden met specifieke informatie met betrekking tot diverse diersoorten. 

Wij hopen, dat de voordelen dan iets duidelijker worden en dat ook de Nederlandse veehouder hierin de voordelen ziet, welke men allang in andere werelddelen/landen heeft ervaren. 


WIJ LOPEN EEN BEETJE ACHTER MET DE INFORMATIEVERSTREKKING.....Door diverse bezoeken buiten Nederland, liepen wij een beetje achter met de berichtgeving. Hiervoor onze excuses!


In de tussentijd is veehouder Jan van Leeuwen uit Biddinghuizen op bezoek bij zowel VIT SA in Thessaloniki als ook bij een van onze GROENER GRAS productie units. Doel van het van Jan bezoek was, om enerzijds met eigen ogen de productieunit en het uiteindelijke resultaat te zien, ruiken en proeven, alsmede om met de betreffende melkveehouder over de ervaringen te praten.Jan van Leeuwen krijgt uitleg over het groeiverloop door Costas Moissis (VIT SA) en de veehouder.Reininging van de trays met water na "oogsten" GROENER GRAS!De trays worden weer gevuld met gerstezaad. GEEN MESTSTOFFEN, GEEN BESTRIJDINGSMIDDELEN. Alleen ZAADGOED van goede kwaliteit.

Het GROENE GRAS vindt gretig aftrek...

Jan controleert op geur en samenstelling. Onze griekse veehouder mixt GROENER GRAS met hooi en water.Naar aanleiding van diverse gesprekken ter plaatse en de verdere uitleg, is Jan inmiddels wel overtuigt van de voordelen! Immers, door de verbeterde verteerbaarheid van zowel GROENER GRAS en de hierdoor eveneens gestimuleerde vertering van alle andere voerbestanddelen, wordt de energie van alle voerproducten gemiddeld 12 uur sneller omgezet en dus sneller/beter door het dier benut.


NIEUWE INSTALLATIES IN GRIEKENLAND WORDEN MOMENTEEL GEINSTALLEERD

Ondanks de financiele problemen in Griekenland, wordt momenteel wederom een 4000kg productieunit gemonteert. Fotos volgen zo snel als mogelijk. Nederland blijft toch nog iets achter.... alhoewel:


1E UNIT VOOR 100KG KOMT NAAR DEURNE


Na een eerste proeflevering vanuit een van onze productieunits in Frankrijk, zag Maarten Kweens gelijk de toegevoegde waarde voor Hydroponics. Dhr. Kweens, direkteur van HORSE POWER FOOD, belevert binnen Brabant en Limburg een groot aantal veehouders/paardenfokkers/ voerhandelaren met verse voerproducten maar ook met hooi en brok. Nadat hij het eerste monster getest had, was dhr. Kweens in principe gelijk overtuigt.

Inmiddels is zijn unit in productie genomen. Doordat wij de overtollige warmte van zijn koelsysteem willen gaan hergebruiken om de Hydroponic-unit low cost te kunnen verwarmen, duurt uit- en oplevering iets langer dan gepland. Zodra de eerste "GROENER GRAS"-producten beschikbaar zijn, kunnen deze ook voor andere veehouders via 

HORSE POWER FOOD

Voorpeelweg 22A
5754 RJ Deurne

Telefoonnummer: 06 - 519 484 19
bestelt worden.Voeranalyse
Voeranalyse van gerstehooi.
Résultats d'analyse - CE153 - EN.PDF (458.47KB)
Voeranalyse
Voeranalyse van gerstehooi.
Résultats d'analyse - CE153 - EN.PDF (458.47KB)