Ofschoon het gebruik van mineralen in principe overbodig is, verdient het in sommige gevallen aanbeveling, om de productie van met name ammoniak in de darmen/maag van het betreffende dier significant te verlagen. Daarnaast is van sommige mineralen bekend, dat deze diarree ofwel kunnen stoppen ofwel in zijn geheel kunnen voorkomen. 


Wij bevelen hiervoor WELL-DRY ten zeerste aan.


WELL-DRY bestaat voor het grootste deel uit CLINOPTILOLIET. Dit mineraal is reeds, voor een klein deel (< 5%) bestanddeel van de meeste premixes of diervoeders. Het mineraal clinoptiloliet (CAS-nummer 12173-10-3) is een gehydrateerd natrium-kalium-calcium-aluminium-silicaat met de chemische formule (Na,K,Ca)2-3Al3(Al,Si)2Si13O36·12(H2O). Het tectosilicaat behoort tot de zeolieten.

De naam van het mineraal clinoptiloliet is afgeleid van het Griekse woord clinos ("schuin") en ptiloliet, de andere naam voor het mineraal mordeniet, waar clinoptiloliet sterk op lijkt. Als moleculaire zeef komt clinoptinoliet voor alle toepassingen daarvan in aanmerking, zoals selectieve adsorptie van bepaalde moleculen, ionenwisselaar of katalysator van chemische reacties.

Het mag gebruikt worden als "technologisch" toevoegingsmiddel in diervoeder. Het heeft dan de functie van antiklontermiddel of bindmiddel van pellets. De Europese Commissie heeft clinoptinoliet in 2013 toegelaten in diervoeding voor alle diersoorten.[2] Enkel clinoptinoliet van sedimentaire oorsprong is toegelaten.


Het door ons, in WELL-DRY, gebruikte clinoptinoliet is van sedimentaire oorsprong en heeft de hoogste veiligheidsklasse. Middels het door de producent afgegeven FAMI-QS certificaat is WELL-DRY geschikt en totaal veilig als supplement in diervoeders en speciaal bij gebruik met HYDROPONIC VOER.


Dosering per tray : 275 gram gelijkmatig verdeeld met het zaadgoed tijdens het vullen van de trays.


Voordelen:


Stabilisator van de pH-waarden in het rumen / spijsverteringsorganen:


WELL-DRY,
door zijn sterke ionen uitwisseling heeft een bufferend effect op de pH-waarden in het rumen / spijsverteringsorgaan. Naast de voordelen met betrekking tot fytinezuren, WELL-DRY helpt aan een actieve e verdere verlaging. Daarnaast absorbeert  WELL-DRY de in de spijsverteringsorganen aanwezige ammoniakvorming en zorgt eveneens voor een verhoging van de proteïne-synthese en dus voor een verhoging van de melkproductie.


Behandeling en/of voorkoming van diarre:


WELL
-DRY verlaagt door zij  specifieke eigenschappen de kans op diarree. 


WELL-DRY IS TE VERKRIJGEN IN ZAKKEN VAN 25KG OF BIG-BAGS VAN 1000KG.